Google Adwords uitbesteden of zelf doen?

Google Adwords uitbesteden of zelf doen?

Google Adwords:

uitbesteden of zelf doen?

Google Adwords is een marketingstrategie, waarmee je kunt adverteren in de zoekmachine van Google. Zo bereik je eenvoudig en snel je doelgroep. De advertentie komt boven of onder de organische zoekresultaten te staan. Herkenbaar zijn de letter ‘adv’ in een groen blokje bij de advertentie. Binnen Google Adwords maak je doelgroepen aan en bepaal je zoekwoord waarop je wilt dat jouw advertentie ingesteld is.

Wat zijn de voordelen van Google Adwords?

 1. Direct vindbaar en zichtbaar
  1. Een groot voordeel is van Google Adwords is de directe vindbaarheid. Met Google Adwords is jouw advertentie direct zichtbaar op de voorpagina van Google. Hiermee trek je relevant verkeer rechtstreeks naar jouw website. Het mooie hiervan is dat je direct de personen hebt getarget, die geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten.
 2. Meetbaar
  1. Naast de zichtbaarheid is ook de meetbaarheid een enorm groot voordeel. Is de Adwords campagne eenmaal online, dan kun je de resultaten meten. Zo meet je de klikkende bezoekers en conversies van je zoekwoorden. Hierdoor kun je in de toekomst je advertenties nog beter inrichten voor een nog beter resultaat. Na een aantal maanden weet je exact welke zoekwoorden het beste bij jouw product of dienst passen, en hoe je deze het beste kunt presenteren.
 3. Bepaal zelf je budget
  1. Je kunt zelf bepalen hoeveel budget je dagelijks, wekelijk of maandelijks besteedt.
 4. Makkelijk stoppen
  1. Zodra je genoeg aanvragen hebt, kun je de advertentie gemakkelijk pauzeren of stopzetten.

Waarom zou je Google Adwords uitbesteden aan een expert?

Vroeger kon je makkelijk een advertentie inrichten en dat was dat. Tegenwoordig komt er meer bij kijken om een campagne winstgevend te maken. Zo zijn binnen Adwords het aantal zoekopdrachten significant vermenigvuldigd, zoals ook het aantal zoekwoorden. Adwords kun je het beste laten uitvoeren door gespecialiseerde mensen die hier dagelijks mee bezig zijn.

Je Adwords campagne uitbesteden: welke voordelen heeft het?

 1. Maximaal rendement
  1. Een specialist heeft als doel om met je budget het maximale rendement te behalen.
 2. Geoptimaliseerde campagne
  1. De Google Adwords expert zorgt ervoor de hij/zij het beste uit je campagne haalt.
 3. Scheelt tijd en energie
  1. Je hoeft geen tijd en energie te steken om het volledige Adwords platform te leren kennen. Ook hoef je niet continu up-to-date te blijven met de nieuwste ontwikkelingen binnen Adwords
 4. Je hoeft niets te doen
  1. Jij kunt je richten op jouw core business, terwijl de Adwords experts aan de slag gaan.

Welke nadelen heeft het uitbesteden van een adwords campagne?

 • Degene die jouw campagne gaat opzetten moet zich volledig inlezen in jouw product, dienst en/- of vakgebied.
 • Je moet continu communiceren met het bureau waaraan je de campagne(s)uitbesteed.
 • Niet elk bureau is even vakkundig als zij zeggen.

Moet ik nou wel of niet mijn Adwords campagne uitbesteden?

Dit is voor iedere ondernemer anders. Het hangt voornamelijk af van jouw situatie en wat je precies wilt verkopen. Adwords is niet voor alle diensten of producten het juiste marketingmiddel. Wanneer dit wel het geval is, dan dien je je af te vragen: Wat is jouw budget? Wat zijn je doelstellingen? Hoeveel tijd kun je investeren? Hoe technisch ben je? Besluit je om zelf een Adwords campagne op te zetten, dan kun je al een ver eind komen. Neem er dan genoeg de tijd voor om je campagne optimaal in te richten.

Liever toch uitbesteden aan de experts? Dat kan bij ons. Benieuwd hoe wij dat doen? Vraag het ons.

Laat een reactie achter