Hogere conversie met heatmaps

Hogere conversie met heatmaps

Veel ondernemers denken dat er vanzelf bezoekers komen, zodra de website online is. Dit is zelden het geval. Het online zetten van je website is pas de eerste stap in je succes op het internet. Je hoort actief te werk te gaan om jouw website zo goed mogelijk aan te laten sluiten op je doelgroep. Leer je bezoekers kennen voor een hogere conversie (en daarmee je omzet). Dit kan bv. met heatmaps.

In een eerder artikel hebben we het gehad over Google Analytics, waarmee je inzicht krijgt in uitgebreide statistieken van je bezoekers en hun gedrag. Zo kom je erachter op welke pagina’s zij afhaken en welke pagina’s jij kunt verbeteren.

Door zelf logisch na te denken en je in te leven als bezoeker of klant op je eigen website kom je waarschijnlijk al een boel verbeterpunten tegen. Echter kun je ook indirect en direct de hulp van je website bezoekers gebruiken om een beter beeld te krijgen waar de verbeterpunten zijn. Dit kan door de muisbewegingen, scrollbewegingen, en formulierinteractie van elke bezoeker op te nemen. Ook kan via users testers, enquêtes en polls waardevolle informatie verzameld worden.

Door van elke afzonderlijke bezoeker schermopnamen te maken krijg je een goed beeld van wat jouw doelgroep op de website doet. Alle gegevens van bezoekers worden samengevoegd tot zogenoemde heatmaps. Met heatmaps kun je eenvoudig zien waar mensen op klikken en naartoe scrollen. Door met polls en enquêtes te werken kun makkelijk inzicht krijgen in de gebruikerservaringen van je bezoekers. Vinden ze de website snel genoeg, makkelijk navigeerbaar en overzichtelijk? Hier is snel een duidelijk beeld van te krijgen. Het is een continue proces waarbij je stap voor stap je website kunt verbeteren.

Wil je meer informatie over hogere conversie met heatmaps? Let us know!

Laat een reactie achter