Tips voor een snellere website of webshop

Tips voor een snellere website of webshop

Voor veel website bezoekers is een trage website of webwinkel een grote ergernis. Niets is vervelender dan wachten tot een pagina is geladen. Door je website sneller te maken (dit heet ook wel snelheidsoptimalisatie) kunnen jouw website bezoekers sneller navigeren, haken minder bezoekers af en worden de bezoekerssessies versneld.

Een snellere website verhoogt de klantervaring en vindbaarheid

Je website bezoeker wil zo eenvoudig en snel mogelijk op je website surfen. Een seconde te lang kan je bezoeker al naar de concurrentie brengen. Uit onderzoek blijkt dat de bezoeker al overweegt de website te verlaten als een webwinkel langer dan twee seconden laadt [1]. Na 4 seconden verlaat 25% van de bezoekers de website. Websites met een snelle laadtijd verhogen de klantervaring. Om deze reden acht Google snelheid als een belangrijke rankingfactor voor goede vindbaarheid. Een snellere website leidt tot meer bezoekers [2].

Denk je de huidige snelheid van je website makkelijk te meten door het zelf te bezoeken, eens te kijken hoe snel je er doorheen surft? Zo makkelijk gaat het niet. De snelheid van je website verschilt per toestel, tijdstip en locatie. Of het gaat om een nieuwe of terugkerende bezoeker bepaalt ook de laadtijd. Om de snelheid van je website te meten kun je betrouwbare tools gebruiken zoals Google Pagespeed en Pingdom. Naast de testresultaten krijg je ook een overzicht van punten om je website te verbeteren.

Tips voor een snellere website of webshop:

  1. Optimaliseer de code en gebruik de juiste technische implementatie. Het voldoen aan de webstandaarden van w3c en richtlijnen van Google.
  2. Kies voor een goed geoptimaliseerde hostingserver met diverse compressie-en cachingmogelijkheden, voldoende resources en juiste rendering.
  3. Optimaliseer je afbeeldingen. Maak gebruik van compressie van afbeeldingen, CSS en JavaScript. De grootte van bestanden worden kleiner waardoor deze sneller gedownload zijn.
  4. Gebruik caching. Caching is het tijdelijk opslaan van bestanden voor snelle toegang. Met caching maak je kopieën van bestanden die vaker worden gebruikt. Dit is handig bij meerdere bezoeken en het surfen op pagina’s met herhalende onderdelen.

Wist je dat wij ook jouw website kunnen analyseren en optimaliseren op snelheid? Dit zal leiden tot snellere bezoekerssessies en meer (potentiële) klanten. Neem contact met ons op om erachter te komen wat wij voor je kunnen betekenen.

Laat een reactie achter