Webshop beveiligen met SSL? De voordelen

Webshop beveiligen met SSL? De voordelen

SSL voor betere beveiliging

Als webwinkeleigenaar ben je verantwoordelijkheid voor het bescherming van je klantgegevens. Hierin speelt Secure Socket Layer (SSL) een belangrijke rol. Volgens de wet bescherming persoonsgegevens ben je verplicht om je webshop met SSL te beveiligen [1]. SSL zorgt er namelijk voor dat alles wat er tussen de klant en webshop gebeurt via een beveiligde verbinding gaat en niet onderschept kan worden. Denk hierbij aan ingevulde wachtwoorden, betalingsgegevens en andere privacy-gevoelige zaken die je klanten achterlaten.

Straal vertrouwen uit met SSL beveiliging

Met een SSL-certificaat straalt je website of webshop vertrouwen uit. Het is namelijk bewijs dat je website geverifieerd is, via HTTPS verloopt en je de privacy van de klant waarborgt. Of websites een SSL-certificaat hebben kun je zien aan het hangslotje in de adresbalk. Bij een uitgebreid validatie SSL-certificaat (EV) verschijnt er een groene adresbalk. Klanten zullen eerder een aankoop doen op een SSL-beveiligde webwinkel dan een SSL onbeveiligde webwinkel.

Hoger in Google

Naast de vertrouwelijke uitstraling en extra veiligheid is er nog een ander belangrijk voordeel. Websites of webshops die beveiligd zijn met een SSL-certificaat krijgen van Google een hogere rankingfactor dan websites of webshops die geen SSL certificaat hebben. De vindbaarheid wordt hier dan ook beter van. Met het SSL certificaat verhoog je de conversie en codeer je uitwisselende informatie. Hiermee zul je aannemelijk meer omzet maken met je bedrijf.

Wil je een SSL-certificaat of meer informatie over je webshop beveiligen met SSL? Vraag het ons!

Laat een reactie achter